Egy cégbe olvad össze a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt., így a két vállalat idén november 1-től Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. néven működik tovább – közölte a tulajdonos Central European Mineral Water Holding (CEMW).

A két vállalat még 2015 tavaszán a Central European Mineral Water Holding létrehozásával került közös tulajdonba. Balogh Levente, a CEMW Holding elnöke az MTI-nek eljuttatott közleményben elmondta: a két cég egyesítése közel egy éve zajlik.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. az egyesítésének első évében 2015-ben 15 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, ami 13 százalékos növekedés. Idén további 10 százalékos bővülést várnak. A holding 2015-ben összesen 360 millió liter ásványvizet értékesített, 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, és 310 alkalmazottat foglalkoztat. Az idei termékfejlesztéseket jelentős beruházásásványvíok támogatják, Kékkúton egy  2,5 millió eurós beruházás után kezdődhet az ízesített termékek gyártása, míg Szentkirályon a vízkezelő technológia újul meg.

A Central European Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente.  A Kékkúti Ásványvíz Zrt. 2015 márciusában, majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is a CEMW Holding tulajdonába került.

Tizenhárom év után exportálhat sertést Románia

Októbertől megszűnik az embargó, tizenhárom év után ismét exportálhat élő sertést, feldolgozott húsárut Románia az Európai Unióba – jelentette be Achim Irimescu román mezőgazdasági miniszter. Romániát 2003-ban helyezték tiltólistára, mivel oltásokat alkalmazott a fel-felbukkanó sertéspestis megelőzésére, az oltóanyag pedig élő vírust tartalmaz, így önmagában is kockázati tényezőt jelent.

Bővebben...

Hat-hét tonna alatt veszteséget hoz a kukorica

A termőterület közel felén elvégzett aratás után Tolna megyében több mint kilenctonnás a kukorica termésátlaga, eddig a szokásosnál magasabb víztartalommal takarítják be a takarmánynövényt. A gyenge árak mellett a Duna alacsony vízállása is hátráltatja az exportot.

Bővebben...

A madárinfluenza és a korlátozások is terjednek

A madárinfluenza megbetegedések miatt tizenöt ország vezetett be a kereskedelmet korlátozó intézkedést a magyar élőbaromfi, baromfihús, és -készítményekkel szemben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján közzétett legfrissebb adatokból.  Az Európai Unión belüli helyre valamennyi korlátozás alá nem vont területről lehet baromfit és -termékeket is kiszállítani.

Bővebben...

Növényvédelmi zárlat alatt a teljes Badacsony-hegy 

A szőlő aranyszínű sárgaság (Flavescence dorée, FD) betegség újabb fertőzési gócait azonosította a NÉBIH laboratóriuma a Badacsony-hegyen. Mivel a korábbi években is volt már itt helyi jellegű fertőzés, az idei minták alapján indokolttá vált a fertőzött terület kiterjesztése a teljes szőlőhegyre, ahol ezáltal egységesen kell alkalmazni a jogszabályban előírt védelmi intézkedéseket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

Bővebben...