A májusi miskolci Támpont Roadshow sikere után most Debrecenben tájékoztatja első kézből a Támpont-Mester Kft. szakértő csapata a pályázati lehetőségek után érdeklőket. A június 2-ai eseményen egyedileg informálják a potenciális pályázókat, mindenféle kötelezettség nélkül.

Jelenleg, így a pályázati dömping idején sok a téves - vagy hiányos információ, pedig pontos és időben eljutó információkkal nagyot lehet nyerni. Ezért szervezett ismét helyszíni tájékoztatást a Támpont-Mester Kft., amelynek szlogenje: „Eloszlatjuk a kételyeket és behozzuk a pénzeket!”. Június 2-án csütörtökön a cég szakértői Debrecenben várják az érdeklőket, délelőtt 10 órától, a Debrecen Plázában.  

A nagy érdeklődésre való tekintettel a konzultáción csak az előre regisztráltakat tudják fogadni. regisztrálni pedig EZEN A LINKEN lehet.

Tizenhárom év után exportálhat sertést Románia

Októbertől megszűnik az embargó, tizenhárom év után ismét exportálhat élő sertést, feldolgozott húsárut Románia az Európai Unióba – jelentette be Achim Irimescu román mezőgazdasági miniszter. Romániát 2003-ban helyezték tiltólistára, mivel oltásokat alkalmazott a fel-felbukkanó sertéspestis megelőzésére, az oltóanyag pedig élő vírust tartalmaz, így önmagában is kockázati tényezőt jelent.

Bővebben...

Hat-hét tonna alatt veszteséget hoz a kukorica

A termőterület közel felén elvégzett aratás után Tolna megyében több mint kilenctonnás a kukorica termésátlaga, eddig a szokásosnál magasabb víztartalommal takarítják be a takarmánynövényt. A gyenge árak mellett a Duna alacsony vízállása is hátráltatja az exportot.

Bővebben...

A madárinfluenza és a korlátozások is terjednek

A madárinfluenza megbetegedések miatt tizenöt ország vezetett be a kereskedelmet korlátozó intézkedést a magyar élőbaromfi, baromfihús, és -készítményekkel szemben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján közzétett legfrissebb adatokból.  Az Európai Unión belüli helyre valamennyi korlátozás alá nem vont területről lehet baromfit és -termékeket is kiszállítani.

Bővebben...

Növényvédelmi zárlat alatt a teljes Badacsony-hegy 

A szőlő aranyszínű sárgaság (Flavescence dorée, FD) betegség újabb fertőzési gócait azonosította a NÉBIH laboratóriuma a Badacsony-hegyen. Mivel a korábbi években is volt már itt helyi jellegű fertőzés, az idei minták alapján indokolttá vált a fertőzött terület kiterjesztése a teljes szőlőhegyre, ahol ezáltal egységesen kell alkalmazni a jogszabályban előírt védelmi intézkedéseket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

Bővebben...